6 процедур, несумісних з «критичними днями»

6 процедур, несумісних з «критичними днями»

Мабуть, не знайдеться дівчини, яка хоч раз не оновлювала би свій образ. Всі ми періодично міняємо зачіску, колір волосся, а макіяж та манікюр давно стали ще одним різновидом вишуканого мистецтва. Втім, «процедури для краси» потрібні в першу чергу для того, щоб виглядати доглянутою, красивою та охайною. І результат процедур може бути тісно пов’язаним з наявністю чи відсутністю «критичних днів».

1. Фарбування волосся
Протягом менструального циклу рівень гормонів постійно коливається. Це впливає на роботу всього організму. Волосся, нігті та шкіра не є виключенням: під час місячних, особливо у перші 2 дні, змінюється кількість пігменту меланіну в них. Оскільки будь-яка фарба взаємодіє саме з ним, результат фарбування, мелірування чи освітлення у ці дні може бути непередбачуваним. Найгірший з можливих наслідків освітлення волосся під час місячних – зелений відтінок волосся. Тому, якщо не бажаєте перетворитися на русалку, краще зачекати хоча б 2-3 дні.

2. Чистка обличчя
Юним леді часто псують настрій вугрі та прищики, яких стає особливо багато під час «критичних днів». Це пояснюється тим, що у цей період підвищується активність сальних залоз. Якщо шкіра обличчя масна чи комбінована, вугрової висипки не уникнути. Але не поспішайте до косметолога, якщо місячні ще не закінчилися. По-перше, у ці дні знижується больовий поріг, і звичайна чистка або дарсонвалізація перетворюється на тортуру. По-друге, будь-які механічні маніпуляції в той час, коли активність сальних залоз підвищена, можуть погіршити стан шкіри. Тому похід у косметичний кабінет краще відкласти. А вивести дошкульні прищики та підсушити масну шкіру допоможуть маски з глини.

3. Депіляція
Депіляція під час критичних днів може видатися ще страшнішою тортурою, ніж механічна чистка обличчя. Знижений больовий поріг зробить цю не дуже приємну процедуру зовсім нестерпною. Особливо це стосується депіляції чутливої зони бікіні, яка може ще й посилити кровотечу. Краще скористатись кремом-депілятором або зачекати кілька днів.

4. Пірсинг
Проколи вух та інших частин тіла вкрай небажано робити під час місячних. Це пов’язано з тим, що у ці дні кров стає рідшою, а згортається гірше. Пірсинг, зроблений під час місячних, загоюється значно довше. Це, в свою чергу, загрожує різноманітними ускладненнями, особливо влітку.

5. Татуаж
Перманентний макіяж – справжня знахідка для дівчат та жінок, які не хочуть щодня гаяти час на малювання брів та стрілочок на повіках. Але не слід забувати про те, що ця процедура являє собою хірургічне втручання, і менструація – одне з протипоказань її проведення. Чому? По-перше, розріджена під час місячних кров може стати причиною запалень та гематом, особливо після татуажу повік; з цієї ж причини місце, на яке було нанесено пігмент, значно довше загоюється. По-друге, неприємні відчуття під час процедури будуть значно гострішими через підвищену чутливість у ці дні. По-третє, набряки після процедури будуть значно сильнішими. І, нарешті, результатом процедури ви навряд чи будете задоволені: розріджена кров вимиватиме пігмент значно сильніше, і татуаж дуже швидко поблідне.

6. Теплові процедури
Високі температури під час «критичних днів» дуже небезпечні! Посилення кровообігу в області малого тазу може спричинити сильну кровотечу. Тому сауна, лазня, хамам та солярій категорично заборонені! Не слід зловживати і гарячим душем.

Взагалі під час місячних та за кілька днів до них не варто робити будь-які процедури, що спричиняють біль, дискомфорт або мають певний ризик появи ускладнень, оскільки у ці дні організм жінки надзвичайно вразливий. Але ТАМІПУЛ допоможе швидко позбавитися надмірної вразливості, нездужання, болю в животі та інших неприємних супутників «критичних днів».

warning *https://www.pharmencyclopedia.com.ua/article/6466/kofein-coffeinum дата входу 29.05.2019