Обираємо взуття для літньої прогулянки

Обираємо взуття для комфортної літньої прогулянки

У спекотні літні дні потреба в комфорті особливо велика. Можно скільки завгодно співати дифирамби гарненьким черевикам та босоніжкам на високих підборах, але далеко не кожна дівчина готова героїчно терпіти біль в ногах та ризикувати своїм здоров’ям заради гарного образу. Тим паче, що сучасний стиль «casual» аж ніяк не зобов’язує носити взуття на підборах постійно. Журнали мод пропонують величезний вибір взуття на низькій ході: відомі усім мокасини та балетки, а також лофери, сліпери, топсайдери, еспадрильї та інші нові моделі взуття. Чим вони відрізняються одна від одної та як їх правильно носити, щоб виглядати гарно, вишукано та ефектно?

Мокасини

Мабуть, найвідоміший вид взуття на низьких підборах, яке в минулому столітті запозичили у північноамериканських індіанців. Перші мокасини були створені компанією Minnetonka Moccasin із традиційних матеріалів – волової та оленячої шкіри, та були прикрашені індіанською символікою та бахромою. Потрапивши в Європу, вони швидко завоювали популярність місцевих модних домів, таких, як Arfango, Celine та Vittorio Spernanzoni. Особливо їх полюбили водії: пласке взуття на гумовій підошві забезпечувала ідеальне зчеплення з педалями.

Носити мокасини можна з чим завгодно! Їх виконують в різноманітних стилях практично з будь-якого матеріалу. Вони можуть бути спортивними або строгими, однотонними чи яскравими, з прикрасами чи без. Саме від цього залежить підбір вбрання. Важливо також пам’ятати, що мокасини слід носити на босу ногу і лише влітку: до теплих курток та пальто вони не пасують.

Еспадрильї

Легкі дихаючі лляні сандалі на підошві з мотузки прийшли до нас із Каталонії. На півночі Іспанії та у південних регіонах Франції таке взуття споконвіку носили селяни. У 60-ті роки минулого століття вони вперше з’явилися у вітринах модних домів і не зникають звідти досі. Сучасні еспадрильї мають жорстку гумову підошву, прикрашену плетеною мотузкою. Цікаво, що вони можуть бути не тільки на пласкій підошві, але й на танкетці будь-якої висоти, тому еспадрильї можуть стати «компромісним варіантом» для дам, які не уявляють свій образ без підборів. Витончені еспадрильї на танкетці стануть прекрасним доповненням до будь-якої сукні чи літнього костюму.

Лоферы

Назва походить від англійського слова «loafer» — «нероба». Це дуже зручні черевики без шнурків, схожі на мокасини. Свою назву вони отримали через англійських моряків: черевики подібного фасону були частиною їхнього мундиру. Уявлення про те, що на суші моряки в основному байдикують, і дало назву цьому взуттю, яке спочатку було призначене виключно для чоловіків. Дами ж полюбили їх за зручність та вишуканий вигляд.

Відмінна риса лоферів – товста підошва, широкий низький підбор, а також декоративні шкіряні китиці, перемичка з прорізом або пряжка спереду. Вони можуть бути виконані на пласкій підошві або на невисокому підборі.

Носять їх найчастіше з короткими брюками або шортами. Однак багато моделей лоферів також чудово виглядають з трикотажними або лляними сукнями.

Сліпери

У перекладі з англійської це слово означає «капці». І це дійсно вони – ніяких шнурівок, застібок чи замків. Одягнув і пішов! Відмінна особистість сліперів – невеличкий язичок на підйомі стопи, яким відрізнялись також їхні «предки» — домашні капці англійських аристократів.

Сліпери чудово пасують до джинсів, шортів, лляних брюк та спідниць. Як вони виглядатимуть з тим чи іншим вбранням, залежить від їхнього фасону, а також від матеріалу, з якого вони зроблені.

Топсайдери

Вони ж «boat shoes» — «корабельні черевики». Це негнучке взуття з білою рифленою підошвою та шнурівкою, протягнутою по краю черевика. Топсайдери спочатку були розроблені для яхтсменів: світла підошва не залишає плям на палубі судна, а рифлена поверхня дає можливість не ковзати та спокійно пересуватися по яхті навіть при великому нахилі. Шнурований край забезпечує надійну фіксацію ноги.

Топсайдери дуже гарно виглядають зі світлими брюками чи спідницями, тільниками, кардиганами та блейзерами «морських» кольорів та відтінків – синього, бірюзового, аквамаринового. Яскраві топсайдери якнайкраще пасують до джинсів.

Як вибрати найкомфортнішу модель?

Невисокий підбор чи його відсутність – ще не гарантія комфорту. Щоб вибрати максимально зручне взуття, яке не натиратиме і не буде занадто тісним, слід дотримуватися певних правил.

  1. Не купляти тісне взуття. Не факт, що черевики на розмір менше можна буде «розносити», але те, що ви завдасте шкоди власним ногам – гарантія 100%. Та й відчуття від носіння такого взуття дуже неприємні та можуть серйозно зіпсувати настрій. Особливу увагу слід звернути на найширшу частину ступні, яка згинається, коли ми підводимося на носки. Якщо у цьому місці черевики не тиснуть – можна купляти!
  2. Звертати увагу не тільки на розмір, але й на форму черевиків. Якщо стопа широка, носіння вузького взуття, навіть наймоднішого та найкрасивішого, перетворюється на тривалу тортуру, а широкі черевики, які бовтаються на вузьких ногах – ризик спіткнутися, впасти та травмуватися.
  3. Перед покупкою слід уважно оглянути внутрішню відділку. Виступаючі шви або шматочки шкіри можуть стати причиною нестерпно болючих мозолів. Устілка має бути виконана з натуральних матеріалів – шкіри чи замші.
  4. Не поспішайте розраховуватись за взуття, навіть якщо ви задоволені результатами примірки. Пройдіться в ній по залі магазину хоча б 2-3 хвилини, щоб переконатися, що вам у них буде комфортно.
  5. Краще купляти взуття ввечері. Це пов’язано з тим, що наприкінці дня ноги трохи набрякають. Якщо не нехтувати цією невеличкою «похибкою», вибір черевиків завжди буде вдалим!

У деяких дівчат та жінок також можуть набрякати ноги за кілька днів до початку місячних. Якщо набряки сильні, краще не планувати на ці дні покупку взуття, щоб не помилитися з його розміром. А завжди відчувати себе комфортно в улюблених черевиках допоможе комплексний засіб від ПМС та менструального болю – Таміпул.

warning *https://www.pharmencyclopedia.com.ua/article/6466/kofein-coffeinum дата входу 29.05.2019