Болі при місячних

Болить живіт під час місячних? Ти не самотня!
Приблизно 30-50 відсотків жінок відчувають біль під час менструації, але тільки у 5-10 відсотків з них біль настільки сильний , що будь-яка активність стає неможливою. Дуже багато жінок в ці дні відчувають біль, нездужання, слабкість і важкість внизу живота. Однак для кожної п’ятої жінки «критичні дні» перетворюються на справжні тортури.

Чому під час місячних болить живіт?

Багато жінок розпізнають початок менструації саме за ниючим або переймоподібним болем внизу живота, який може віддавати в поперек. Найгостріше менструальний біль відчувається в перший день місячних, але іноді жінка втрачає працездатність на кілька днів через біль та слабкість.

Щоб знати, як позбутися від болю та нездужання, потрібно розуміти, чому вони виникають.

Відомо, що менструація — це очищення організму від епітелію внутрішньої поверхні матки, який відшарувався. Ритмічні скорочення мускулатури матки сприяють відторгненню і виведенню «непотрібних» клітин, що завжди супроводжується кровотечею.

Інтенсивні скорочення та спазми матки — це і є причина болю при місячних.

Розрізняють 3 ступеня інтенсивності менструального болю:

1 ступінь – помірний біль, легке нездужання, тяжкість внизу живота, працездатність практично не падає;
2 ступінь – сильний біль, нудота, запаморочення і озноб;
3 ступінь – дуже сильний біль в животі і попереку, можуть бути головні болі, загальне важке нездужання.

У багатьох з нас у перший день місячних одне бажання: лягти в тепле ліжко і не робити різких рухів. Але що робити, якщо саме в цей день відповідальний захід, тренінг, виступ або свято?

Щоб насолоджуватися кожним днем свого життя, з менструальним болем потрібно боротися.

Як полегшити біль при місячних?

Правильне харчування. Відчуваєш, що наближаються місячні? Посидь на легкій фруктово-овочевій дієті. Кава, шоколад, прянощі та все жирне, в тому числі і молочні продукти, краще відкласти на потім. Поліпшити самопочуття допоможе трав’яний чай з медом.

Помірна активність. Менструальні болі допоможе полегшити гімнастика, йога або розтяжка: це підсилює вироблення ендорфінів — природного знеболюючого. Головне – не перенапружуватися і не зловживати силовими вправами, особливо на прес. До речі, багато тренерів відзначають особливу ефективність вправ на розтяжку під час «критичних днів».

Знеболюючі засоби. Якщо біль дуже сильний, допоможуть спеціальні таблетки.

Спеціально розроблений препарат Таміпул® надає комплексну дію проти неприємних симптомів: біль, набряки, втома. Завдяки трьом активним компонентам Таміпул® швидко і ефективно знімає больові відчуття.

Але якщо ти регулярно відчуваєш нестерпний біль, то потрібно не тільки подбати про знеболювальне, а й пройти обстеження у лікаря. 

warning *https://www.pharmencyclopedia.com.ua/article/6466/kofein-coffeinum дата входу 29.05.2019