Чи можна займатися спортом під час місячних?

Отже, сьогодні ми торкнемося дуже важливої теми для дівчат, які не уявляють свого життя без спорту. Якщо ти долаєш довгий шлях до тіла своєї мрії, або займаєшся просто для підтримки здоров’я, то, звичайно ж, скасовувати тренування не хочеться. Але ж багато лікарів радять утриматися від фізичних навантажень під час місячних. Як бути?

Чи можна займатися спортом під час місячних? Ризикнути чи втриматись?

Насправді, перші дні циклу – дійсно не найкращий час для встановлення нових рекордів, виснажливих тренувань та інших подвигів.

Варто утриматися на кілька днів від силових тренувань (так-так , присідання зі штангою доведеться відкласти). Сюди ж – швидкий біг до сьомого поту, вправи на прес з вагою (особливо підняття ніг) і перевернуті пози (це про йогу).

Але це не означає, що потрібно взагалі розслабитися і лежати цілий день на дивані. Місячні, про всяк випадок, — це не смертельна хвороба. Рухатись дозволено.

До тренувань під час місячних найкраще підходити індивідуально. У кожної дівчини ці дні протікають по-різному.

Наприклад, завзяті спортсменки, пристосовані до фізичних навантажень у період місячних, відмовляються від деяких вправ, зазначених вище. А дехто страждає від чималих неприємних відчуттів, які змушують відкласти тренування на кілька днів.

Прислухайтесь до свого організму.

Якщо ви все ж таки зважилися на фізичні навантаження, приділіть більше уваги таким:

  • Спортивна ходьба;

  • Легкі аеробні вправи;

  • Плавання (тільки з тампоном, який слід змінити одразу після водних процедур);

  • Розтяжка, йога або пілатес.

Все корисно в міру. Вірно підібрані фізичні вправи в «особливі» дні допоможуть розслабитись та зменшити неприємні больові відчуття. 

warning *https://www.pharmencyclopedia.com.ua/article/6466/kofein-coffeinum дата входу 29.05.2019