Як швидко накрити стіл для вечірки?

Подружки на порозі: як швидко накрити стіл для вечірки?

Організуй вечірку, Анджело. До речі, її побачить цілий світ. О, і на все ти матимеш аж 65 доларів.

Яка дівчина не любить вечірки? Адже саме на них можна відпочити душою й тілом, поласувати улюбленими стравами та напоями, отримати чимало задоволення від спілкування з друзями та веселих ігор, набратися сил для нового навчального чи робочого тижня. Але чи завжди ми плануємо їх заздалегідь? В житті кожної людини має бути місце для експромту, а юним панянкам особливо притаманні спонтанні ідеї. В тому числі й рішення зібратися з дівчатами та добряче порозважатись!

Отже, ви вже плануєте вечірку для своїх дівчат, але… От халепа! Дівчата будуть вже за годину, а в холодильнику миша повісилася, та й у барі пусто. Чим же пригостити подруг? Можна, звичайно, зробити «хід конем» та замовити піцу або суші з доставкою. Але це, по-перше, банально, по-друге, не завжди можливо.

Швидкі смаколики

Кухар так старанно різав салат, що не помітив, як почав віддавати себе роботі.

Солодка випічка – безпрограшний варіант для дівочих посиденьок. Навіть велику шарлотку з яблуками чи пиріг не доведеться довго пекти. Якщо ж часу зовсім обмаль, вас виручать капкейки – «тортики у чашечках», які печуться ще швидше! Для їх приготування навіть не завжди потрібна духовка: їх легко готувати і в мікрохвильовці чи в аерогрилі. Зазвичай приготування капкейків займає півгодини: приблизно 10-15 хвилин готується і розкладається у формочки тісто, і ще 15 хвилин готується крем, поки печуться капкейки. Втім, ці ласощі смачні навіть без крему, особливо, якщо додати в тісто спеції, родзинки, горіхи, курагу чи шматочки яблук.

Рецептів капкейків та кремів до них – безліч, а розмаїття засобів їх подачі на стіл – ще більше. Що знайдете у шафі чи в холодильнику, те й згодиться: проявіть свою кмітливість!

Якщо ви та ваші подруги не люблять тістечка та надають перевагу не солодким коктейлям, а гальбі доброго крафтового пива чи елю, безпрограшним варіантом стануть закуски на шпажках з різноманітних інгредієнтів (ковбаса, сир, бринза, оливки, рачки, мідії).

Сухарики з часником та зеленню теж будуть дуже доречними – тим паче, що для їх приготування вистачить сковороди, краплі олії, кількох зубчиків часнику, жмені кропу та 20 хвилин часу.

В аерогрилі чи духовці можна приготувати картоплю фрі або чіпси – це не займе більше, ніж півгодини. Також до пива дуже смакуватимуть запечені курячі крильця зі спеціями.

Визначаємось із напоями

Моя подруга – наче джин: щойно відкоркую пляшку – вона вже тут.

Вибір напоїв залежить не лише від уподобань, але й від пори року.

Так, влітку кожна господиня повинна мати в морозильнику лід. Змучені спекою гості будуть вдячні за будь-який напій, щедро сповнений льодом та поданий у склянці із соломкою – чи то простий апельсиновий сік, беліні чи мохіто. Який напій готувати – це залежить від того, що ви маєте на даний момент, а також від вашої фантазії.

Доречним буде і молочний коктейль. Його основні інгредієнти – молоко та морозиво, додаткові – ягоди, фрукти, варення, сироп, какао-порошок, тертий шоколад, кокосова стружка, ваніль – залежно від ваших уподобань та можливостей.

Ще один літній напій, який обовязково сподобається вашим подругам – кава фрапе. Можна приготувати класичний італійський фрапе чи більш простий грецький в залежності від того, скільки часу ви маєте.

Пізно восени чи взимку, навпаки, актуальними будуть зігріваючі напої – ароматні чаї, трав’яні суміші, імбирний відвар з лимоном. Дуже легко та швидко приготувати гроггарячий алкогольний коктейль. Все, що для нього потрібно – ром чи бренді, спеції за вашими уподобаннями, чай або окріп, лимонний сік. Потеревенити з подругами за кухлем грогу в осінній вечір – що може бути краще? Чудовим частуванням буде і гарячий глінтвейн: якщо дома є вино, «почаклуйте» над ним та пригостіть подруг теплим, ароматним та неймовірно смачним напоєм.

warning *https://www.pharmencyclopedia.com.ua/article/6466/kofein-coffeinum дата входу 29.05.2019